News

News & Announcements
Dizel Motorların Yağ Yakma Durumu

Bir dizel motor için ne kadar yağ tüketiminin normal olduğu motor modeli,araç tipi,yük ve uygulama gibi birçok şeye bağlıdır. Yapabileceğiniz ilk şey, arızanın tespit edilmesidir.

Dizel motorunuz normalden fazla yağ tüketmeye başladığında motorun optimum çalışma seviyesinde tutmak için hızlı hareket etmek isteyebilirsiniz.

Selçuklu Motorlu Araçlar İç ve Dış Tic LTD ŞTİ. Olarak size motor yağının tüketiminin sebeplerini sıralayacağız.

Aşırı yağ tüketimi ister Normal yada V tipi Motor olsun normal çalışma koşulları sırasında kabul edilebilir aralığın üzerinde yağ kullanmasıdır. Motorun herhangi bir durumunda performansta zayıflık gibi olaylara neden olabilir.

Motorunuz normalden fazla yağ tüketiyor ise çeşitli göstergeleri anlamak önemlidir. Kendinizi daha sık yağ eklerken bulursanız bu bir ip ucu olabilir. Bir değişik örneği motoru çalıştırdığınızda egzozdan siyah duman atması tamamen yağ kaybının göstergesidir.

Motorunuzun neden aşırı yağ tüketebileceğini sizlere derledik

Karter contasının hasar görmesi veya işlev yapmaması,silindir,üst kapak contasının hasar görmesi,silindir odasında aşınma’dan dolayı yakıtla karışması,piston sekmanlarının ömrü bitmesi,yağ filtresinin gevşemesi veya delinmesi,düşük kaliteli yağ.

Other News