News

News & Announcements
Araçların Motor Suyu Eksilmesi

Aracın motor suyu kontrollerini yapıyormusunuz? Her ne kadar kontrol ettiğinizi düşünürsek hiç aracınızın su eksilttiğine şahit oldunuzmu? Motor suyu neden eksilir? Aslında birden çok noktaya bakmanızı gerektiren bir durumdur.Çünkü araçta birden fazla bağlantı mevcuttur ve tüm bağlantıları noktaları suyu eksiltebilir. Motor suyu neden eksilir sorusunun cevaplarını sizler için derledik.

Aracın sıvı bakımları oldukça ciddi ve önemli bir konudur. Özellikle soğutma sıvısını düzenli zaman aralıklarında kontrol etmeniz tabi olabilir.  Motor sıvısı nedir? Motorun güç ürettiği sırasında oluşan ısıyı motor bloğundan uzaklaştıran soğutma sıvısıdır. Bu sıvının eksilmesi nelere yol açar? Araç neden su eksiltir?

Aracın soğutma sıvısının kaybı birden çok farklı sebepten dolayı olabilir. Birden fazla noktaya bazen bakmak gerekebilir. Soğutma sıvısı birden çok farklı yollardan geçtiği için farklı noktalarda yaşanan sorunlar aracın su kaybına sebep olabilir.

Aracın motor soğutma sıvısı birden çok farklı noktadan geçtip radyatöre oradan ise tekrar sisteme dahil olur. Bu sırada bir çok hortum,boru bağlantı noktası yerlerinden geçen su bu noktalarda olan hasar veya sorunlardan eksilebilir. Bağlantı yerlerini tek tek kontrol etmek gerekebilir. Varsa Hortum üzerinde çatlak veya delik bir yer hemen değiştirilmesi gerekmektedir. Aracın motorunda birden çok conta vardır en önemlisi soğutma sıvısının eksilmesine yol açan durum üst kapak contasıdır. Bu conta belirli zaman sonra eskiyerek özelliğini kaybeder. Motor yağı ve su karışmaya başlar. Bu nedenle motorun soğutma sıvısı eksilmeye başlar. Aracınızda termostat arızası başladı ise, motor iç sıcaklığı artacaktır. Bu nedenle aşırı ısınan su genleşme kabında buharlaşıp belli bir süre sonrası su eksiltmesine neden olacaktır. Artan sıcaklık motorda conta ve benzeri kısımlara fazlasıyla zarar verecektir. Radyatör sistemi suyun soğumasını sağlamakla görevlidir. Genel olarak aracın en önünde hem dışarıdan gelen hava hemde arkasında bulunan fan ile içinde dolaşan suyu kısa bir süre içinde soğutur. Radyatör üzerinde ince kanatsı kısımlar radyatörde dolaşan suyun sıcaklığını hızlıca dışarıya atmasını sağlar. Uzun yıllar sonra radyatör içinde paslanmalar olur bu nedenle paslı noktalar kısa süre içinde su kaçırmaya başlar.

Other News