News

News & Announcements
Araç Klima Soğutma Arızaları

Bunaltıcı yaz aylarında seyir halindeyken akla gelen ilk şeylerden bir tanesi klimayı açmaktır.  Tabi arızalı değil ise. Klima çalışmıyor, klima çalıştığı halde soğutmuyor gibi bir çok şikayetler söz konusudur.

En önemli nedenlerinden biri kış ayları boyunca klima gazının yoğunlaşmasıdır.

Araç klima sistemininde yeterli bakımı yapılmadı sürece arızalanmaktadır. Klima motoru çalışıyor fakat soğutmuyor ise klima gazın bitmiş olabilir. Böyle durumlarda aracınızı teknik servisinize götürüp gazını doldurabilirsiniz. Klima gazı kısa süre içinde bitiyorsa klima gaz kaçağı olabilir. Muhakkak klima gazı kaçak testi yaptırmalısınız. Klima hortlumları delinmiş,patlamış veya klima motoru yağsızlıktan bozulmuş olabilir.

Eğer klimayı açtığınızda hava gelmiyor ise klima fanını kontrol etmelisiniz. Hava az geliyor ise polen filtresi tıkanmıştır yenisini alıp taktırabilirsiniz. Araç dışarısından içeri polen filtresi toz,sanayi dumanı,kirli havaları,vb aracın içeriye girmesini önlemektedir. Polen filtresi yılda 2 yada 3 kez değiştirilmedilir.

Klima bakımı nasıl olmalıdır?

6 ayda bir klima gazı gazı seviyesi ölçtürülmelidir. Ssitemin kapanmaması için klima ayda bir kez 10-15 dakika çalıştırmak gerekmektedir. Klima gazı bittiğinde araca uygun gazları tercih etmelisiniz.

Other News