News

News & Announcements
Aracın Şarj Dinamosu Arıza Nedeni

Şarj dinamosu 3-4 parça içerip nispeten basit bir parçadır, ancak araçların çalışmasında büyük rol oynar. Sorunlar birkaç belirgin olaylarla başlar. Kısa süre için yanan gösterge ışığı belki soluk farlar veya titreyen gösterge lambaları. Belki aracınız tuhaf bir koku yayabiliyor ve kaput altından hırıltı sesi gelebiliyor.

Şarj dinamosu krank milinin mekanik enerjisini endüksiyon yolu ile elektriğe dönüştürür. Şarj dinamosu içindeki bakır teller bir manyetik alanı keser buda elektrik akımını oluşturur. Bu akım,aracın aksesuarlarına güç sağlamak için kullanılır, ayrıca aracı çalıştırmak için ihtiyaç duyduğu gücü sağlayarak aküyü tam şarjlı tutar.

Şarj dinamosu çıkış önceden belirlenmiş bir sınırın altına veya üstüne çıkarsa araçta uyarı gösterge ışığı yanar. Çoğu araçta aküye benzer. Son 10 yılda üretlien çoğu araçların gösterge panelinde şarj dinamosu sorununu işaret etmeye adanmış bir uyarı ışığı bulunur. Çoğu durumda ışık bir akü şeklindedir, ancak bazıları sırasıyla şarj dinamosu veya jeneratör gösterebilir. Bazı eski arabalarda şarj dinamosuna jeneratör denir ve birçok kişi bu ışığı görür ve içgüdüsel olarak bir akü sorunu olduğunu düşünür ancak ışın yanmasının sebebi bu değildir. Bozuk şarj dinamosu başlangıçta sorun akü olmasa bile aracın aküsünü bitirebilir. Şarj dinamosu arızalanmaya başladığında yada tamamen arızalandığında aracın aküsü dinamodan sürekli bir elektrik gücü infüzyonu alarak sistem için bir kapasitör görevi görmek yerine boşluğu doldurmaya başlar. Bununla birlikte en iyi araç aküsü bile sonunda bitecek ve sizi yol kenarında mahsur bırakacaktır. Araç aküleri uzun süreli güç kullanımı için tasarlanmamıştır. Aracınıza marş motorunu bir güç dalgalanmasıyla sulandırarak ve tüm işlerin dönmesini sağlayarak başlamak için yeterli gücü sağlam üzere tasarlanmıştır.

Other News